Over Scale Models For Vets

Scale Models for Vets is op 4 april 2019 opgericht als stichting voor en door veteranen.

Ons doel is om veteranen en anders ge├╝niformeerden in een ontspannen en veilige omgeving bezig te laten zijn met de hobby modelbouw. Dit doen we door modelbouwavonden en middagen te organiseren op verschillende plaatsen in Nederland (zie onze evenementen), workshops te geven, online modelbouwavonden te organiseren enz.

Daarnaast steunen wij veteranen en anders ge├╝niformeerden die om wat voor reden dan ook geen budget hebben om zelf modelbouwhobby spullen aan te schaffen. Zo kunnen ze toch ontspannen bezig zijn met deze geweldige hobby.

Modelbouw is bezig zijn op een kleine schaal, vaak op een vierkante centimeter of zelfs millimeter. Juist hierdoor werkt het ontspannend en is er even geen ruimte om te denken aan andere dingen, die je dagelijks zo bezig kunnen houden. Het kan helpen bij PTSS, angstproblemen, slaapproblemen e.d.

Let op, wij zijn geen hulpverleners! Wel staan we klaar voor een luisterend oor waar mogelijk. Uit ervaring weten we dat het sociale net dat achter de stichting zit, een veilige plaats bied voor iedereen die zijn ei kwijt wil. We doen het immers samen!

Hoe komen wij aan deze te doneren spullen? Deze worden aan onze stichting gedoneerd door mensen die modelbouwdozen nog ergens in de kast hebben liggen die toch niet gebouwd worden, vanuit een erfenis, bedrijven die voor onze stichting modelbouw dozen en materialen inzamelen…. Als er echt een tekort is aan iets dan zullen we het aanschaffen en mee verzenden naar de aanvrager in kwestie.

Aanvragen van een modelbouw donatie gebeurt (tenzij de aanvrager het zelf anders wil) altijd anoniem. Als je iets doneert, ga er dan vanuit dat je niet weet bij wie het terecht komt. Wij als stichting kunnen wel 100% garanderen dat wij het naar de juiste bestemming laten gaan.

Hoe kun je ons steunen? Door op de button Doneren te klikken, boven in het menu op deze website, kun je materialen en modelbouwdozen doneren. Let er alsjeblieft op dat alles compleet is en als je verf of lijm meestuurt dat het nog wel bruikbaar is. We zijn verder blij met alle schalen, alle tijdsperiodes en alle onderwerpen.

Hoe kun je een donatie bij ons aanvragen? Kijk daarvoor op de button bovenin het menu. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op. Wees niet terughoudend om contact te zoeken! We behandelen iedere aanvraag discreet en met alle respect. We helpen je graag!