wetenschappelijk Onderzoek naar voordelen modelbouw

Onze zuster organisatie Models for Heroes verkondigd met trots:

‘Models for Heroes is zeer verheugd de resultaten bekend te maken van een wetenschappelijk onderzoek dat in 2019 is gestart. Onze begunstigden hebben deelgenomen aan onderzoek van Brunel University London naar de voordelen van modelbouw.

Wij zien dagelijks de positieve effecten van de hobby. Dit onderzoek, gepubliceerd in een artikel in het British Journal of Occupational Therapy, werpt licht op de therapeutische mogelijkheden die het gebruik van modelbouw kan bieden. Gedreven door onze doelstellingen om de modelbouwhobby te promoten en het personeel van de strijdkrachten, veteranen en hulpdiensten te ondersteunen, zijn we er trots op deel uit te maken van een kleinschalig onderzoek met twee hoofddoelen: het beoordelen van de meetbare impact van modelbouw op het welzijn van veteranen en om inzichten te verschaffen die toekomstig ergotherapieonderzoek met onze unieke deelnemersgroep kunnen begeleiden.

Ceri Lawrence, een ergotherapeut en maker van schaalmodellen, ontwierp en voerde het onderzoek uit nadat hij met eigen ogen de kracht van de activiteit op veteranen van cliënten had gezien. “…modlebouw kan dienen als katalysator voor het verbeteren van de gezondheid, het welzijn en de onafhankelijkheid van veteranen” Bij het onderzoek werd gebruik gemaakt van de Edinburgh Mental Wellbeing Scale om gegevens vóór en na de betrokkenheid te verzamelen van twaalf veteranen die actief deelnamen aan onze modelbouwgroepen. De resultaten toonden een opmerkelijke positieve verschuiving in het geestelijk welzijn aan na betrokkenheid bij modelbouw. De resultaten toonden aan dat deelnemers die betekenis en waarde in een activiteit vonden, er het meest waarschijnlijk van zouden profiteren. De gepubliceerde studie suggereert sterk dat modelbouw kan dienen als katalysator voor het verbeteren van de gezondheid, het welzijn en de onafhankelijkheid van veteranen, vooral wanneer de activiteit voor hen een persoonlijke betekenis heeft.

Het markeert een cruciale mijlpaal voor Models for Heroes en voor de modelbouw gemeenschap aangezien dit een gebied is dat historisch gezien te weinig is onderzocht. Deze evaluatie onderstreept ook het belang van onze liefdadigheidsorganisatie bij het ondersteunen van de unieke behoeften van veteranen. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van degenen die hebben gediend, blijven we standvastig in ons streven naar innovatieve benaderingen om de levens van onze veteranengemeenschap te verbeteren.’

Uiteraard sluit Scale Models for Vets zich volledig aan in het streven naar deze zelfde doelen.

De link naar het onderzoek: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/03080226231208053?fbclid=IwAR2hj–1ljOMHfZDO9q5ArqpeaQuNillzf9eeOJjMaYLey6bRUSMrjJY2Do

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *